Húsvéti körmök: csodálatos inspirációk a nyuszik és tojások variációjára

köröm, húsvét, húsvéti köröm
Shutterstock - TanitaKo
díszítés húsvét köröm dizájn
A húsvét remek alkalom arra, hogy különlegesebb körmöket csináltassunk, de azoknak is lehet ünnepi témájú díszítésük, akik tartózkodnak az élénk színektől. A nyuszi és a tojások sokféle formában megjelenhetnek, az eredmény mindenképpen csodálatos lesz.

A húsvét természetesen a locsolásról, az omlós kalácsokról, a finom sonkáról és a tojásfestésről szól, de ezek mellett másként is hangolódhatunk az ünnepre, például készíthetünk húsvéti körmöket. Rengeteg olyan motívuma van ennek az ünnepnek, amit egy kis kreativitással felhasználhatunk a manikűrünkhöz, és a végeredmény garantáltan csodálatos lesz.  Ha húsvéti díszítésről van szó, a húsvéti nyuszik, a pasztellszínű virágminták és a szép tojások mind olyan formák, amik mindig elérik a kívánt hatást. Összegyűjtöttük azokat a mintákat, amik inspirációul szolgálhatnak.

Pasztell tojások

A tojások kikerülhetetlenek, ha a húsvétről van szó, ezért ha igazán egyértelmű körömdíszítést szeretnénk, ezeket mindenképpen bele kell építeni a dizájnba. Az egyszerű francia manikűrt megspékelhetjük azzal, hogy különböző árnyalatokat használunk a körmeinken, és apró, fekete pöttyökkel egészítjük ki, hogy úgy nézzenek ki, akár a tojás héja. Ahhoz, hogy a különböző színek ne keltsenek túlságosan csiricsáré hatást, a mintát matt fedővel zárhatjuk le. 

Krómos csillogás

Ha egyszerre szeretnénk aranyos, mégis különleges körmöket, akkor a krómpor elengedhetetlen. A rózsaszín árnyalataival nyugodtan játszadozhatunk, válasszunk ki egy nekünk tetszőt, ez lesz az alapszínünk. Bizonyos körmeinkre tegyünk krómport és díszítsük apró margarétákkal, egyet pedig kihagyhatunk a sötétebb árnyalatú nyuszimintának. Az eredmény visszafogottan feltűnő lesz. 

Egyszerű és elegáns

Ha tartózkodunk a színes körmöktől, akkor sem kell lemondanunk a húsvéti díszítésről. Válasszunk egy nude alapszínt, amire matt fedőt teszünk. Ezeket díszíthetjük fehér pöttyökkel, egy körmünkre pedig készíthetünk fehér nyuszimintát. Az eredmény egyszerű, visszafogott, de lenyűgöző lesz. 

Klasszikus ombre

Ha az ombre a kedvencünk, és nem szeretnénk eltérni a megszokásoktól, akkor nincs más dolgunk, mint választani az egyik körmünkre egy nyuszis mintát, és már kész is vagyunk. A színekkel természetesen játszhatunk, hiszen ez a festési módszer mindegyik árnyalattal működik. Maradhatunk a klasszikus színeknél, de választhatunk a húsvéthez illőbb, tavaszias árnyalatokat is. 

Virágos álom

Ha a húsvét alkalmából sem szeretnénk tojást idéző, vagy nyuszis mintát, akkor jöhetnek a virágok! Egyszerű francia manikűrt válasszunk, de fehér helyett pasztell színekkel, két körmünk azonban kivétel: a középső ujjunkon a francia festés helyett legyenek virágok a körmünk tetején, a gyűrűsujjunkat pedig díszítsük teljesen virággal. 

A répákat ki ne hagyjuk!

A húsvéti nyuszik mellett a répa is lehet olyan motívum, ami megjelenik a körmünkön. Válasszunk egy kellemes, rózsaszín alapszínt, amelyre aranyos, narancssárga répákat festetünk, más körmünkre pedig sötétebb árnyalatú nyuszifejeket. Fontos, hogy matt fedővel zárjuk a díszítést is, így az összképp visszafogottabb lesz. 

Gyorsabban köt a körömlakk jeges vízben? Lerántjuk a leplet a leggyakoribb manikűrmítoszokról

Manapság egyre többen választják a hagyományos típusúaknál jóval tartósabb és sokoldalúbb UV-lakkokat, vagy profikkal készíttetik el épített körmeiket. Sokan azonban ragaszkodnak, vagy épp a géllakkal kapcsolatban szerzett negatív tapasztalataik miatt visszatérnek a sima lakkhoz, mely ugyan lehet, hogy egészségesebb, használata viszont bizonyos szempontból körülményesebb, mint az UV-fényre kötő termékeké. Íme, az ezzel kapcsolatos mítoszok.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.