Az eredeti húsvéti sárgatúró receptje: a sonka kiváló kiegészítője

sárgatúró
Mindmegette -
túró lágy tojás Illatos húsvét
Sárga is, illatos is, húsvéti is. Hogy miért? Mert gyönyörű és lágy, és pompásan illik az asztaldíszhez. És persze nem utolsósorban, nagyon finom.

Sok helyen a húsvéti menü elnegedhetetlen része, mások viszont el sem tudják képzelni, mi az a sárga szeletelt csoda az asztalon a sonka mellett. Különleges, hisz sárgatúrónak hívják, pedig nincs is benne túró. Készítsük el, kóstoljuk meg, és ezentúl mindig lesz a húsvéti asztalon.

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 1 ek kristálycukor
  • 6 dl tej
  • 0,5 csomag vaniliás cukor

 

Elkészítés:

  1. A tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral, majd a hideg tejhez öntjük. Nagyon lassú tűzön sűrűre főzzük. Félidőben adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Kb 50 perc alatt sűrűsödik be, addig folyamatosan keverjük. 
  2. Mintegy 10 perc múlva az egész darabossá válik. Akkor jó, amikor a tejsavó teljesen elválik a masszától, és az állaga a túróra hasonlít.
  3. Egy gézzel kibélelt tálba szűrőn át beleöntjüka túrót. Összefogjuk a gézdarab tetejét, és jó erősen kicsavarjuk belőle a levet. Egy zsinórral jó szorosan kösszekötjük a gézt a túró fölött, hogy kellően tömör legyen.
  4. Hűvös helyen hagyjuk pihenni, hogy a maradék tejsavó is kicsepegjen belőle. Néhány órát, de akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk.

5. A sárgatúrót tálaljuk szeletekre vágva főtt sonka, kolbász és kalács mellé. 

További finomságokat találsz a Mindmegette oldalain! 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.